Kikkiより
みなさん最近連休多いですが、いかがお過ごしですか?
私の場合は、先週の3連休はブログメンバーとのからみが多かったです。
Hi guys how are you doing? How was your weekend?
金曜日はカズノリさんのお店に行って角質を取ってもらいました。初角質取りでチョット緊張。歯医者さんみたいなドリルで削られて、最初は怖かったけど、痛みもなくツルツルの足になりました。カズノリさんありがとう!
on Fri I went to Kazurori's shop for remove layers of dead skin. I was bit nervous coz it was my first time. The drill like a dentist. But no pain. My foot skin became smooth. Thanks Kazunori!
土曜日は、水戸泉さんとTOMと緑の4人で神田へお買物。まずは腹ごしらえ。Scottお勧めのハワイアンバーガーのお店へ。さすがアメリカ人お勧めだけあって、Bigサイズ!かなりお腹いっぱいになりました。
on Sata I went to Kanda with Mitoizumi, TOM and Midori. At first we had a lunch. We went to Hawaiian hamburger shop which is Scotto recommend. The hamburger was so big! I was stuffed.
食後はいよいよお買物。私はウェアとビンディング。TOMは板。水戸泉さんと緑は見学。私は緑色のジャケットを購入しちゃいました。見学だけのはずの緑もつられてしまったのか、しっかり上下ウェアを買ってました。これで今年は滑りにいけるね!
After lunch we went shopping. I was going to buy jacket and binding. Tom was going to buy snowboard. Mitoizumi and Midori ware just looking. But Midori bought jacket and pants. I bought green jacket. We can go snowboard together!
で、日曜日。Masaの新居で餃子パーティーをしました。メンバーは、Lia,Scott,Masa,グチ,緑。餃子は皮から手作り。レシピをのせておくのでみなさんも挑戦してみて。とっても簡単でおいしいよ(時間はかかります)皮がモチモチでお腹がいっぱいになります。
on Sun I had a Gyoza party with Lia,Scott,Masa,Guchi & Midori @ Masa's new apartment. We cooked Gyoza pastry too. I put recipe on the blog. Plaese try it! That's easy and tasty.(but it takes long time)
Gyoza Recipe(ingredients for 3-4 people / 40pieces)
【 皮(Pastry) 】
強力粉(strong flour) 200g
薄力粉(flour) 100g
水(water) 150cc
塩(salt) 小さじ1.5 (1.5 teaspoon)
*Strong flour is not necessary. You can use 300g flour.
【 具(Ingredients) 】
豚挽き肉(ground pork) 120g
ハクサイ(chinese cabbage) 100g
キャベツ(cabbage) 100g
にら(leek-NIRA) 5本
ねぎ(green onion) みじん切 /大さじ1(finely-chopped /one tablespoon)
しょうが(ginger) みじん切 /大さじ1(finely-chopped /one tablespoon)
塩(salt) 小さじ1(one teaspoon)
こしょう(pepper) 少々(a little)
しょうゆ(soy sauce) 大さじ1(one tablespoon)
ごま油(sesame oil) 小さじ1(one teaspoon)
*Green onion is not necessary.
皮と具、それぞれを混ぜて、伸ばして、包む。それだけです。
mix, spred and wrap. That's it!
PR